Censurlov

Som biograf er vi i Nordisk Film Biografer underlagt nogle censurbestemmelser, som vi er sat til at håndhæve. Medierådet vurderer film, der skal vises i danske biografer og giver dem en mærkning (censur). Mærkerne viser, om filmen kan være skadelig for børn, ikke om den er sjov at se. Selv om en film er "Tilladt for alle" kan den meget nemt være både uforståelig og kedelig for de små.

Børn der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de er ifølge med en voksen, dvs. én, der er fyldt 18 år.

Vær opmærksom på at det ikke er tilladt for børn under 7 år at komme ind og se film som har censuren 11 eller 15 år – heller ikke ifølge med voksne.

Der er fire forskellige mærkninger/aldersgrænser:

Tilladt for alle

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Tilladt for børn over 11 år - børn over 7 år kan se den ledsaget af en voksen (over 18 år).

Tilladt for børn over 15 år - børn over 7 år kan se den ledsaget af en voksen (over 18 år).

Hvis vi i biografen kan se at børnene er under 7 år, og dermed ikke opfylder censurloven, kan vi ikke give adgang, uagtet om der er en forældre/person over 18 år med som tillader det.